Aus den Klassen

Hans Langners bunte Vögel

Hans Langner malt Vögel. Aber nicht irgendwelche Vögel, sondern lustige Vögel. Sie sehen toll aus. Sie sind mal gemustert, sie sind auch mal gefleckt. Sie sehen auch mal wie ein Ballon aus. Wir (die 2. Klassen) haben es auch mal ausprobiert.

Mia Milina, 2a

Schwarzlichttheater

Pinguintanz Klasse 2b

Vor den Osterferien fand ein Vorführtag in unserer Schule statt. Eltern, Kita-Kinder und alle Kinder unserer Schule waren dazu eingeladen. Einige Schülerinnen und Schüler führten im Schwarzlicht Tänze auf, die sie im Musikunterricht einstudiert hatten. Die FIT-Gruppe "Theater" zeigte ein Stück, das man sich unter folgendem Link anschauen kann:

Plattdeutsch

Dat sünd Mieke un ehr Plattdüütsch-Lehrer Herr Wichmann. Mieke geit in de 4. Klass in Sterli. Plattdüütsch is friwillig. Siet Oktober hett se mit noch 'n ppor tosamenseeten un bi Herrn Wichmann Plattdüütsch lehrt. In'n Januar weer se all so goot in plattsnacken un hett bi'n Wettbewerb in ehr School den eersten Pries wunnen. Un so keem dat denn ook, dat se bi'n Kreiswettbewerb in de Ratzborger Bökeri dorbi weer. Herr Wichmann hett ehr de Dumen drückt. "Se hett dat bannig goot makt", sä he. "Wenn se man noch'n beeten mehr Tid toon öben hatt harrn, harr se goot un geern den drütten Plats verdeen hatt."

Bald gifft dat wedder ne FIT-Gruppe för Plattdüütsch an de Sterlier School. Herr Wichmann freut sick all dorup. Mag angaan, denn sünd ok wedder so düchtige Plattsnackers dorbi, so as Mieke dit Johr.